AKOESTIVAL 2015

okt 25, 2015

Astrid Custers (CPW) en Roel van der Bij (SOAP) zijn door José Dekker (Wegwijs met Wecker) geinterviewd voor RPL TV als voorbeschouwing voor het komende Akoestival/Kunstpark op 30 augustus. Uiteraard heeft dit interview plaats gevonden in het Westdampark in Woerden waar dit festival gehouden wordt.

zaterdag 11 juli was er van 16:00 tot 18:00 uur een speciale uitzending van de makers van Podium 107.1 én Green Heart Connection! Twee uur lang brachten ze het Akoestival onder de aandacht, health dat 30 augustus voor de 12e keer plaatsvindt. Dit deden ze d.m.v. interviews met Adriaan Slob en Nicole Sanders van SOAP Woerden én door een optreden van Raising Hats! Presentatie: Mees Weststrate & Maarten Verduijn

TimeOff

TimeOff is een echte coverband. Ze spelen covers van o.a. Golden Earring, Rolling Stones, Robert Cray, Gruppo Sportivo en Joe Jackson. Nederlandstalige covers worden ook niet geschuwd!
De TimeOff coverband bestaat uit 4 mannen en 1 dame. De gemiddelde leeftijd is 51 jaar. Ruim 250 jaar muziekervaring dus! Van oorsprong is de band opgericht door ouders die hun kinderen op dezelfde basisschool hadden. In de huidige setting spelen ze al vanaf augustus 2012. Ze hebben o.a. opgetreden in ’t Bierhuys en tijdens de Nacht van Woerden.

Het Akoestival stond al een tijdje op het verlanglijstje. De band heeft zich al meerdere keren opgegeven, en zijn blij dat ze dit jaar mogen optreden!

Samenstelling:
Erik Hasenack – leadgitaar
Ger van der Hoeven – basgitaar
Bob van der Laaken – drums
Peter Ravensberg – zang, mondharmonica
Sien de Vos – keyboard, backing vocals

C the Family

C The Family speelt lekker in het gehoor liggend repertoire met een sausje van country, funk en easy listening.

‘Wij zijn een groep mensen die samen spelen met een hoger doel. Een swingende boodschap waar je niet om heen kunt’.
De band is opgericht door Conny Boon en bestaat uit familieleden, vandaar de naam C The Family. De bandleden hebben jarenlange ervaring op de Nederlandse podia en zijn goed op elkaar ingespeeld.

“Quote’:
‘Naast onze standaard werkzaamheden zoals spelen in kroegen, bruiloften en op partijen, is het belangrijk om onszelf constant uit te dagen. Het grootste gevaar dat je als muzikant hebt, is dat je vind dat je goed genoeg speelt. Dat is het moment dat je niet meer in staat bent om verder te leren. Om deze reden richten wij ons tegenwoordig ook op festivals zoals het Akoestival, zodat we ook hier een nieuwe uitdaging kunnen vinden. Het geeft ons weer een doel om meer te experimenteren met onze muziek zodat we alleen maar beter kunnen worden’.

Samenstelling van de band:
Conny Boon – zang
Sefanja de Reuver – zang
Esther Bergmeijer – saxofoon, zang
Mark van Loon Nigtevecht – gitaar
Willem van Eijk – bas
Thijmen van Loon – drums, beatboxen

Lightless

Lightless is een Akoestische ‘singer-songwriter’-band.

Deze 4-koppige akoestische band uit het Groene Hart bestaat uit 3 singer-songwriters en een percussionist. LightLess speelt uitsluitend eigen originele akoestische nummers, geschreven door de bandleden en/of door ‘dierbaren’ (vrienden, familie). Het repertoire varieert van kleine breekbare luisterliedjes tot uptempo meestampers. De band bestaat sinds de zomer van 2013, de bandleden kennen elkaar al sinds 2008.
In 2014 heeft Lightless met veel plezier op het Kunstparkpodium gespeeld. Tijd voor een groter podium en groter publiek!

Bandleden:
Cees de Gelder – zang, gitaar
Martijn van Leeuwen – bas, gitaar, zang
Rick Boekhout van Solinge – cajon
Jan Willem Meijer – gitaar, bas, mandoline, zang

Vocal Queens

Vocal Queens is een vriendengroep van vier muzikale mensen die met veel enthousiasme meerstemmige pop-, soul- en gospelnummers ten gehore brengen. Noem het maar ‘Feel good music’. Sfeer, gezelligheid en plezier in het muziek maken staan voorop, zowel tijdens de repetities als tijdens optredens. Zoals de naam al doet vermoeden spelen ze ook nummers van de legendarische band Queen.

Motivatie om op het Akoestval te spelen:
‘Wij houden van Woerden! Wij houden van Soap! Wij houden van het Woerdense publiek!’

De band bestaat uit:
John – toetsen, backing vocals
Jeannet, Marian en Marianne – vocals
Arno – cajon

Familie de Bruin

Familie de Bruin speelt covermuziek van redelijk recente datum.

De band bestaat uit een groepje oudere jongeren die wat lol willen hebben. Ze begonnen 6 jaar geleden toen ze elkaar tegen kwamen bij de muziekschool. Een band was snel gevormd en twee jaar later werd het serieus en hebben ze een oefenruimte gehuurd. Langzamerhand kwamen de optredens o.a. in ’t Bierhuys, het Akoestival en tijdens Nachtcultuur.

Familie de Bruin over het Akoestival: ‘Het mooiste podium van Woerden, laagdrempelig en het juiste publiek!’

De band bestaat uit:
Martine Zuidam – zang
Iris Snoek – zang
Ria van der Marel – zang, gitaar
Niels Lucas Luijcx – bas
Nico Voorwinde – drums
Rob Maas – gitaar

Raising Hats

Raising Hats is opgericht door singer-songwriter Reitse Lemstra. Het genre bestaat uit Folk-Folk/Rock.

Raising Hats heeft sinds het ontstaan vele veranderingen ondergaan. Ze gingen van een vijfmans- naar een tweemans-band. Maar sinds kort zijn ze weer met z’n drieën. Inmiddels zijn ze ook drie CD’s verder en hebben ze over de grens (Duitsland) diverse optredens verzorgd.

Band samenstelling:
Laurens Schrijver – keyboard
Jan Spring in ’t veld – accordeon
Reitse Lemstra – zang, gitaar

JOE

De band JOE speelt driestemmige Americana en Bluegrass.

Drie doorgewinterde muzikanten zingen close harmony, begeleid met gitaar, mandoline en contrabas. Van Bluegrass tot Swing. Ze hebben de afgelopen twee jaar met veel succes gespeeld op talloze podia in binnen- en buitenland. Op grote festivals (waaronder het La Roche Bluegrass festival in Frankrijk) maar ook in huiskamers.

JOE maakt aanstekelijke muziek uit passie en voor het plezier, niet voor het grote geld. Ze gaven aan het fantastisch en een grote eer te vinden om op het Akoestival te spelen. En daar horen ze ook!

De volgende 3 heren vertegenwoordigen JOE:
Jan Hover – contrabas, zang
Onno Voorhoeve – gitaar, zang
Eus Menage – mandoline, gitaar, zang

POPEHEAD

Repertoire: Pop- en Rockcovers!

POPEHEAD is een feelgood rock- en popcoverband uit Papekop. Plezier en kwaliteit staan hoog in het vaandel. POPEHEAD is alleen tevreden als het publiek dat ook is! De band POPEHEAD heeft vanaf 2008 haar thuisbasis in Papekop, vandaar de naam. De band speelt al geruime tijd met haar gelouterde musici op festivals en feesten. Overal waar POPEHEAD speelt is het feest. En dat is precies waar de band voor staat! Na eerdere optredens in o.a. 2010, 2012 en 2014, voelen ze zich op Akoestival al echt thuis met het geweldige publiek en de prima sfeer! Speciaal voor Akoestival gaat POPEHEAD terug naar haar akoestische roots en zal wederom een aantal bekende covers weten te voorzien van een swingend, akoestisch jasje. Alles wordt verzorgd door twee geweldige meiden (Anneke en Joanneke, zang), die van ieder optreden een heerlijke show weten te maken. Zij doen dat samen met Annemarie (toetsen) en drie heren (Berto op gitaar, Ludo op bas en Bart op slagwerk), die zorgen voor mooie solo’s en een pompende ondersteuning door bas en slagwerk.

Samenstelling band:
Anneke – vocals
Annemarie – keys
Bart – drums
Berto – gitaar
Joanneke – vocals
Ludo – bas

De Tast

De Tast speelt Nederlandstalig eigen werk.

De band is geformeerd rond singer-songwriter Willem Jacobs. Geen onbekende in Woerden en omgeving.
Met de nieuwe formatie De Tast en een nieuwe CD ‘Buiten Zinnen’ laat hij zich graag weer horen op het ‘leukste muziekfestival van Woerden!’

De Tast bestaat uit:
Suzanne Zwetsloot – saxofoon
Arno Baars – cajun
Thijs van Zutphen – bas
Ivan van den Helder – gitaar, mondharmonica, zang
Willem Jacobs – gitaar, zang

3forty5

3forty5 is een coverband met een veelzijdig repertoire. Ze spelen covers van o.a. Peter Gabriel, The Foo Fighters, Robert Palmer, Jamie Cullum, Robbie Williams, Queen, The Police, Rose Royce, Alain Clarke, Joe Jackson, Train en Sheryl Crow. Naast covers werken ze ook aan eigen nummers. De grootste drijfveer van de bandleden is de lol van het samen muziek maken en om op te treden.

De naam 3forty5 kan op meerdere zaken slaan, zoals de stelling van Pythagoras of het feit dat ze eerst met z’n drieën waren, toen met z’n vieren en nu uiteindelijk met z’n vijven. Echter, de ware reden is dat 3,45 de prijs was van een kop koffie en een biertje in de oefenruimte!

‘’Quote’
‘Er werd ons gevraagd ofwe ons zouden willen opgeven voor het Akoestival. Direct daarna zijn wij in de band een aantal nummers gaan bewerken richting een akoestische set. Wat bleek? We kregen hier ontzettend veel lol in! Onze drummer kan goed uit de voeten met percussie en voor onze bassist is het een mooie mogelijkheid om een keer zijn contrabas van stal te halen’.

3forty5 bestaat uit:
Inge van den Burg – zang
Boudewijn van den Burg – gitaar
Frank Geurtsen – toetsen
Arthur Gijzen – drums
Jan Beerten – bas
Allen: backing vocals

Vintage Connection

Vintage Connection is een Country Folk band. Ze brengen met hun semi akoestische meerstemmige muziek, gegoten in eigen jasje, herkenbare herinneringen uit de ’70, ’80, en ‘90’er jaren.
Het zijn ervaren ‘rotten’ in de muzikale wereld uit de omgeving van Woerden. In een korte periode hebben ze inmiddels een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Ze laten graag van zich horen op vele locaties in de provincie!

De volgende 5 muzikale mannen zijn Vintage Connection:
Marcel Kooijman – piano, vocals
Leo Peterse – bas
Henk Berkheij en Daniël Wouters – gitaar, vocals
Dick van Vliet – drums

Torres Blues & The Brothers

Torres Blues & The Brothers sluiten dit jaar het Akoestival knallend af met lekker in het gehoor liggende popmuziek.
De band bestaat uit een vader en zijn drie muzikale zoons. De band bestaat uit een vader en zijn drie muzikale zoons. Vader Torres heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de muzikale wereld. Hij is al 35 jaar met muziek bezig, heeft ruim 800 youtube filmpjes en heeft hits gescoord met ‘Juichen in De Koel’ en ‘Go go Johnny Hoogerland’.
Over het spelen samen met zijn drie zoons zegt hij: ‘Spelen met hen maakt me zo blij en trots….prachtig!’

Torres over het Akoestival: ‘Het Akoestival is voor ons altijd weer een beetje ‘thuiskomen’. Heerlijk genieten van ons optreden en de vele aanwezige muzikanten en publiek! Een parel van een festival voor de regio Woerden!!’

Bandleden:
Ivan van den Helder – zang, gitaar
Bram van den Helder – zang, gitaar
Paul van den Helder – percussie (cajon)
Torres Blues – zang, gitaar

Tijd Genoeg

Tijd Genoeg is een duo uit Utrecht: ‘Flying Fox’ Ronald en ‘Stonecutter’ Emi zingen en spelen gitaar. Het genre van Tijd Genoeg bestaat uit akoestische pop-rock, Nederlandstalig en Engels. Ze spelen zowel eigen werk als covers.
Op de setlist staan o.a. songs van Neil Young en Doe Maar (deze band speelt hun nummer Tijd genoeg). Het eigen werk is te omschrijven als akoestische pop-rock die doet denken aan composities van Lou Reed. Maar ook verstilde tokkelliedjes waarin kleine Nederlandstalige verhaaltjes worden verteld worden gespeeld.
Een deel van het eigen werk komt uit de tijd dat Emi in de band Nuk speelde. Een band die in de jaren nul op vele podia in en rondom Utrecht heeft gespeeld en zich kenmerkte door een eigenzinnig New Wave/Britpop geluid.
Ronald heeft een klassieke zang achtergrond, terug te horen in zijn lyrische hoge geluid.
De band heeft op podia in Glasgow, Amsterdam, Utrecht en Woerden gestaan.

Het duo bestaat uit:
Ronald Gommers – zang, gitaar
Emi Pereza – zang, gitaar

3 Tinten Grijs

3 tinten grijs speelt covers, met name ballads.

Anna de lead zangeres zong in een pop cover band. Haar interesse ging echter meer uit naar wat rustiger muziek. De fingerpicking stijl die de gitarist Chris gebruikt bleek zich hier uitstekend voor te lenen. Het tweetal is vervolgens in gesprek geraakt met de zeer ervaren muzikant Jan van Brummelen die aangaf graag aan te sluiten. De haarkleur van het nieuw ontstane drietal was bepalend voor de naam van de band.

Na een eerste optreden bij het open podium in ’t Bierhuys is de band erg enthousiast geraakt voor een optreden op het Akoestival. De muziekstijl past uitstekend op het Kunstparkpodium!

Samenstelling 3 tinten grijs:
Chris van Rhee – gitaar
Jan van Brummelen – viool
Anna de Graaf – zang

Pravini

Pravini brengt een mix van pop/rock/hiphop met Zuid-Amerikaanse invloeden.

Singer-songwriter Pravini brengt het beste van twee werelden bij elkaar: de Westerse pop/rock en hiphop/soul waarmee ze in Nederland is opgegroeid en de Zuid-Amerikaanse ritmes van Suriname en het Caribisch gebied waar haar wortels liggen. Samen met haar eigen band vermengt ze deze invloeden in een energieke en dynamische live performance. Momenteel rondt Pravini haar nieuwe album af dat in het najaar van 2015 uitkomt. Meer informatie over Pravini is te vinden op www.pravinimusic.com.

“Quote’:
‘Ik heb vier keer eerder in ’t Bierhuys gespeeld, drie keer op het open podium en één keer op de muzikale zondagmiddag. De intieme sfeer, het fijne team en het gezellige publiek maken dat ik er altijd met veel plezier optreed. Tot nu toe heb ik altijd akoestisch gespeeld met een kleine bezetting. Ik zou het ontzettend leuk vinden om deze keer met een volledige band op het Akoestival de mensen te entertainen met een spetterend optreden op het Kustparkpodium!’

Pravini Baboeram – vocals
Rakesh Mahes – drums/percussie
Jayant Makhan – gitaar en backing vocals
Thomas van Driel – bas

Castellum Kwartet

Het Castellum Kwartet leidt ons van klassiek tot modern, langs zwoele tangoklanken en vrolijke bekende deuntjes. Het repertoire bevat klassieke werken (Mozart, Handel, Albinoni), Argentijnse tango`s (Piazzolla), moderne muziek (Nyman, De Vries) en meer vlotte nummers (Franciax, Debussy) en bekende melodieën (Gershwin, Entertainer).

Wat doe je als je een passie deelt voor saxofoons en muziek? Juist, samen musiceren! En dat doet het Castellum Kwartet graag. Of het nu gaat om licht klassiek, Argentijnse tango, bekende deuntjes of moderne muziek. Of het een avondje zelf repeteren is, een koffieconcert of een festival. Ze genieten ervan.

Ze spelen nu enkele jaren samen als kwartet. In het begin hebben ze veel opgetreden in zorgcentra, met dankbaar publiek maar soms beperktere mogelijkheden qua repertoire. De laatste twee jaar spelen ze steeds vaker op andere locaties zoals Nachtcultuur, nieuwjaarsreceptie van de gemeente en het 5 mei festival. Deze locaties bieden goede mogelijkheden om divers repertoire te spelen en de positieve reacties van het publiek (of het nu 10 of 200 mensen zijn) maken het altijd een waardevol optreden!

Het Castellum Kwartet bestaat uit:
Ingeborg Brillemans – sopraansaxofoon
Marleen de Groot – altsaxofoon
Eric Brillemans – tenorsaxofoon
Erik Drouen – Baritonsaxofoon

Petra Bakker, dichteres

Petra brengt poëzie! Er wordt niet gezongen….

Petra Bakker is een dichteres uit Woerden en voorzitter van de DichtersGroep Woerden die dit najaar haar tweede bundel uitbrengt: “Sporen van jouw vingertoppen”. Ze wordt begeleid door Herwin Brillemans een gitarist die zijn muziek laat ontstaan door de poëzie. Formidabel akoestisch gitaarspel. Haar gedichten zijn geïnspireerd door het leven zelf. Alles wat op haar pad komt kan haar inspireren. Soms is dat kunst, soms zijn dat mensen, soms zijn dat dingen die zich afspelen in de wereld om haar heen.

Vorig jaar heeft ze ook opgetreden op het Kunstparkpodium. Daar merkte ze dat het publiek geraakt kon worden met poëzie en dat dit een leuke afwisseling vormde met de muziek.

Petra Bakker is dichteres, ze wordt begeleid door Herwin Brillemans, gitarist.

Marco van der Bij

Marco van der Bij zingt Nederlandstalige protestliedjes.

Marco heeft zijn sporen inmiddels verdiend, in de muziek en als dichter.
Tijdens Nachtcultuur op 30 maart 2013 werd hij verkozen tot 2e stadsdichter van Woerden. Zijn gedichten worden gepubliceerd in de Woerdense Courant.
Daarnaast is hij de schrijvende kracht achter de Woerdense band Bruusq.

Op het Kunstparkpodium brengt hij eigen werk. Bereid je voor op ‘alternatieve dingen’!

De Troubabrours

De Troubabrours brengen muzikale poëzie voor een aandachtig publiek, een bijzondere luisterervaring!

Frans Lodewijk, Marcus Mulder en Marcel Vaandrager kenden elkaar al van diverse podia. Toen zij samen in Brielle een middag mochten verzorgen is het concept geboren. Een of meer toegankelijke gedichten van Marcel, direct gevolgd door bijpassende songs van de andere twee mannen. De gedichten en muziek vormen een mooie aanvulling op elkaar. Hierdoor krijgen zowel de gedichten als ook de muziek een meerwaarde. Deze unieke combinatie is laagdrempelig en bedoeld voor een groot publiek. Alle gedichten en muziek worden tijdens het optreden door Marcel naadloos in een soort talkshow/gesprek met het publiek met elkaar verbonden. Dat het trio met dit concept een gat in de markt heeft gevonden blijkt wel. Sinds het eerste gezamenlijke optreden hebben de heren al een aantal optredens verzorgd en ook voor dit jaar staan al optredens gepland.

Het is een bijzonder trio: een geschoolde zanger Marcus Mulder, een met zijn gitaar vergroeide singer-songwriter Frans Lodewijk en een dichter die regelmatig ’s nachts uit bed gaat voor een paar mooie zinnen of woorden Marcel Vaandrager. Samen vormen zij De Troubabrours.

Toon van Mil

Toon van Mil is dit jaar de hekkensluiter op het Kunstparkpodium. Hij is zanger/liedjesschrijver. Zijn repertoire is Nederlandstalig. Zijn eigen composities liggen in de lijn van bijvoorbeeld Gerard van Maasakkers en Stef Bos.

Toon heeft de Play2Play wedstrijd gewonnen. Dit is een singer-songwriters wedstrijd, waaraan 8 singer-songwriters hebben deelgenomen. Nu kun je muziek moeilijk in een wedstrijd vangen, aldus Toon, maar hij is erg blij met dit resultaat. Hij mag nu het beroemde THISS Fest in Rijswijk op 25 september 2015 openen. Dit is een internationaal singer-songwriters festival waar tientallen internationale artiesten komen, en Toon is er bij! Maar eerst speelt hij voor ons op het Kunstparkpodium!