Bevrijdingsdag in Woerden

jul 4, 2015

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, hebben we weer kunnen genieten van heel veel leuke activiteiten in Woerden!

Na maanden van voorbereiding op dit grote evenement heb je bijna alles in de hand, behalve het weer. Tijdens deze Bevrijdingsdag was het weer behoorlijk wisselvallig. ‘s Morgens begon het heerlijk, met veel zonneschijn. Zoals geplant kon het drukbezochte ontbijt buiten voor Concordia plaatsvinden. 
Ondertussen werd in de Kerktuin en het Kazerneplein het SOAP podium opgebouwd. I.v.m. de naderende weersverslechtering werd besloten de buiten optredens te verplaatsen naar het restaurant El Rey en ‘de democratie fabriek’. Ondanks deze kink in de kabel zijn de optredens op tijd begonnen. Het Castellum Saxofoon kwartet zorgde voor de aftrap. Zij konden als enigen nog lekker buiten spelen. De rest van het veelzijdige programma vond binnen plaats.
Alle deelnemende artiesten gaven een eigen invulling aan deze dag. Dit door middel van de gekozen (soms eigen geschreven) nummers, hun statements en speciaal aangepaste teksten.

Zonder iemand te kort te doen hebben we allemaal genoten van de kwaliteit en inbreng van de volgende artiesten:

Castellem Saxofoon Kwartet, Willem Jacobs en de Tast, Duo Marmix (met gastoptreden van Dick van Vliet en Daniël Wouters), Wietske Merison, Duo John & Marjan, Petra Bakker & Herwin Brillemans, Tiez, Torres Blues, Vintage Connection, Wat een drama, Merijn van Osnabrugge en Tijd genoeg.

Dick Fokke en Wilco van Hoorn zorgden voor een prima afstelling van het geluid. Nicole Sanders, Wilco van Hoorn en Ton van der Meer deden de presentatie van de artiesten.

Junior Batenburg stelde restaurant El Rey ter beschikking.

Iedereen die aan deze bijzondere dag heeft bijgedragen hartelijk dank!

Namens Stichting 4 en 5 mei en SOAP,

Karel van den Bosch, Ton van der Meer en Wijnand Brak.