Akoestival-Kunstpark 2018 op RPL FM Radio

jul 4, 2018

Het bezoek aan Podium 107.1

Op 28 juli brachten Roel van der Bij (SOAP) en Ben de Waal (Kunstpark) een bezoek aan ons programma om uitgebreid te vertellen over de 15e editie van het Akoestival/Kunstpark. Naast het item met deze afvaardiging van de organisatie, was er in de uitzending een optreden van Nicole Sanders & Adriaan Slob.  
 

Beluister hier het hele item waarin wordt gesproken met Roel van der Bij en Ben de Waal van de organisatie van Akoestival/Kunstpark 2018. Tijdens het item wordt teruggeblikt op de editie van 2017, maar wordt ook uitgebreid ingegaan op de Line -up van 2018

Nicole Sanders en Adriaan Slob zijn bestuursleden van de Woerdense Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP). De stichting is een initiatief dat is ontstaan vanuit de (akoestische) open podium-avonden in het Woerdense Bierhuys. Inmiddels doet de stichting veel meer en zijn de bestuursleden ook verantwoordelijk voor het Woerdense Akoestival. Een aantal medewerkers van SOAP spelen ter gelegenheid van de 15e editie van het Akoestival gezamenlijk in de SOAP-band. Ook Nicole en Adriaan zijn hier onderdeel van. Nicole Sanders begon zo’n zeven jaar geleden met gitaar spelen. Ze werd geïnspireerd door een vriend van haar man die actief was met de gitaar. Ze besloot om met een LOI-pakket gitaar te leren spelen, wat niet goed uitpakte. Uiteindelijk startte ze met gitaarles bij de Woerdenaar Riemer van der Bij, die haar ook stimuleerde om te gaan zingen. Nicole werd actief in koren en in ’t Bierhuys trad ze voor het eerst solo op. Adriaan Slob kwam voor het eerst met de muziek in aanraking toen zijn broer (marinier) vanuit Spanje een gitaar mee naar huis bracht. Hij ontwikkelde zijn muzikaliteit steeds meer en hij kreeg interesse voor verschillende genres. Solo speelt solo graag muziek van Leonard Cohen en Boudewijn de Groot, maar daarnaast is hij ook actief bij de Plakband (een zevenkoppige band). Adriaan is een gewild gitarist in Woerden: veel muzikanten vragen hem om samen te werken.

Het bezoek aan Podium 107.1
Nicole en Adriaan brachten een bezoek aan ons programma tijdens een uitzending die volledig gewijd was aan de 15e editie van het Akoestival. Het was afzien in de studio vanwege de tropische temperaturen van de laatste weken, maar het tweetal wist het hoofd koel te houden. Het optreden zorgde voor leuke reacties van luisteraars tijdens de uitzending. Eén luisteraar deed per mail een poging om Nicole te boeken voor een optreden!

Beluister hier het hele item met Nicole en Adriaan, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview stelt het tweetal elkaar kort voor aan de luisteraars. Vervolgens wordt van beiden kort de muzikale CV uitgevraagd. Ook komt de SOAP-band ter sprake. Hoe verloopt de muzikale samenwerking tussen de leden van SOAP en welke plannen hebben ze voor het Akoestival. Ondanks verwoedde pogingen van programmamaker Maarten Verduijn willen Nicole en Adriaan weinig kwijt over de muziekkeuze van de gelegenheidsformatie. Aan het einde haalt Maarten met de gasten herinneringen op aan edities van het Akoestival uit het verleden. Met name met afsluitende nummer ‘Time flies’ wordt een indrukwekkende co-productie neergezet.