AKOESTIVAL 2016

sep 2, 2016

Les Fleurs du Nord

Naast veel eigen werk speelt Les Fleurs du Nord muziek van over de hele wereld: tango (cancion), chanson, Balkan/Gipsy, Jiddisch

Ze zijn ooit vanuit diverse andere bandjes met Les Fleurs du Nord begonnen als een side-project omdat ze meer wilden doen met de klankcombinatie zang-cello-accordeon. Al snel kwam daar gitaar bij, en de afgelopen 2 jaar ook nog viool. Wat de band apart maakt is het rijke palet aan klanken van het sentiment.

Quote:
“Woerden lijkt ons geweldig en de leukste manier om naar een andere stad te gaan is met je instrumenten in een busje stappen en daar vervolgens uitstappen om de mensen te vermaken”.

Samenstelling van de band:
Caroline Vana – zang
Peter Arends – accordeon, gitaar, zang
Helene Egberts – viool, mandoline, zang
Simon Kok – gitaar, zang
Roelf ter Veld – cello, bas, zang

facebook.com/lesfleursdunord

Toon van Mil

Nederlandstalige gitaarmuziek op zijn best! Mooie, gevoelige, grappige teksten in mooie melodielijnen.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
“Mooiste festival van Nederland”!

Samenstelling:

Ron Kuster, gitaar, zang, muzikaal leider.
Gijs Hommelberg, bas
Maurits Elbertse, drums
Jeroen Allart, toetsen en accordeon
Toon van Mil, zang en gitaar

facebook.com/Tvanmil

Foggy Trail

Foggy Trail is een band rond een eigenzinnige singer-songwriter, die Engelstalige songs schrijft op basis van ervaren emoties die her en der in de kelder van zijn leven liggen opgeslagen. Altijd weer een verrassing welke opgepikt wordt om een song van te maken en hoe die song dan uitpakt. Even het stof eraf en een beetje kneden, en dan ontstaat er wat moois. De songs zijn een beetje apart en variëren van heftig tot rustig en andersom. Foggy trail bestaat uit twee gitaristen/zangers, een bassist en een drummer. Allen hebben veel ervaring bij andere bands. Luister naar de demo’s, die in eigen beheer zijn opgenomen, op de site www.foggytrail.nl

Waarom spelen op het Akoestival?
“Altijd leuk om te spelen. We zijn een nieuwe formatie die graag onze nieuwe eigen muziek wil laten horen voor een groter publiek. We hebben vorig jaar in het Bierhuys gespeeld, en stonden als nummer 1 op de reservelijst voor het Akoestival. We hopen dat het dit jaar wel lukt”!

De band bestaat uit:
Wim Klever – gitaar, zang
Paul Sangers – gitaar, zang
Leo Spanenburg – drums
Rob Troost – basgitaar

facebook.com/foggytrail

Tifa Bersatu

Bersatu betekent zoiets als het samen doen.

Dit is een directe verwijzing naar onze samenleving in Woerden en de komst van de Molukkers naar Woerden pakweg 65 jaar geleden.
Zij werden in kampen gestopt. Daar lijken we 65 jaar later nog niet veel van geleerd te hebben.
Tifa Bersatu wil laten zien dat muziek kan verbroederen en dat daar dan de mooiste dingen uit voort komen.

Wij zullen nummers spelen van Daniel Sahuleka en Molukse traditionals ( ook ooit vertolkt door Daniel Sahuleka).

De nummers geven gevoel en klank aan heimwee, verbroedering en liefde voor het vaderland ook al ben je daar ver vandaan.
Wij willen een voorbeeld stellen en dagen ook Surinamers, Turken, Marokkanen, Syriers en andere nieuwkomers uit hun muziek en cultuur te delen tijdens het akoestival.
Samen leven en samen spelen wordt dan een feest.

Op het podium staat de tweede generatie Molukkers:
Tifa 1: Bernardo Sohilait
Tifa 2: Frank Tuhuteru
Pecussie: Ronnie Papilaya
Gitaar: Alex Tuhuteru
Bas en gitaar en zang: Hans Teegelbeckers
Zang: Ghislaine Messercola

facebook.com/hans.teegelbeckers

Don’t Panic

Don’t panic extended is een groep enthousiaste muzikanten met de nodige ervaring. De roots liggen in Woerden, maar de liefde voor muziek kent geen grenzen. Ze speelden al samen in de Voice van Cabouw en onlangs ook op Koningsdag in Lopik. Denk hierbij aan nummers van Ilse de Lange, Adele, Anouk, K’s choice enz enz.
Als het al niet leuk is, dan zorgt deze band er wel voor dat het leuk wòrdt met hun aanstekelijke enthousiasme en de kwaliteit van de nummers.
De lead wordt hierbij genomen door Inge Ter Beek, die gesteund wordt door goeie backing-vocals van Esther van Dijk en Daniel Wouters die overigens met name op onnavolgbare wijze ook de drum hanteert. De andere backbone van de band wordt gevormd door Jacques van Zuilen op de bas. En tenslotte wordt deze band gecompleteerd door John Kuster op gitaar en Arjan Spaan op weergaloze toets.
Eigenlijk een band om niet te missen!

“Onze motivatie is om de kans te krijgen om op een geweldig podium te staan in een mooie entourage!
Uit ervaring weten we dat het erg druk bezocht wordt en dat er een top organisatie omheen zit!
Met andere woorden, een feestje om er te mogen spelen!!!”

Samenstelling:
Inge ter Beek – zang
Esther van Dijk – backing vocal
Arjan Spaan – toetsen
John Kuster – gitaar
Jaques van Zuilen – basgitaar
Daniel Wouters – drums, backing vocal

facebook.com/Donotpanic

C The Family

C The Family bestaat 1 jaar en neemt jullie graag mee op reis door een niet te alledaags repertoire. Er wordt veel gebruik gemaakt van meerstemmige zang en koortjes. De stijl varieert van funk/pop met een vleugje country en akoestische easy-listening, kortom de band met een swingende boodschap!

De band bestaat uit verschillende familieleden en is opgericht door Conny Boon. De meeste bandleden hebben jarenlange ervaring op de Nederlandse podia en zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze zijn te boeken in verschillende bezettingen, variërend van akoestisch duo/trio tot het volledige sextet.

Motivatie om te spelen op het Akoestival:
Om mensen te laten genieten van deze mooie dag en het geweldige Akoestival nog meer liefde te geven door onze muziek heen.

De band bestaat uit:
Conny Boon – vocals, eitjes
Sefanja de Reuver – vocals
Esther Bergmeijer – alt saxofoon, vocals
Mark van Loon – gitaar
Willem van Eijk – basgitaar
Thijmen van Loon – drums

facebook.com/LIfelane-de-band-voor-uw-feest

TimeOff

TimeOff is ontstaan toen een groep ouders, die hun kinderen op dezelfde basisschool hadden, samen muziek wilden maken. Hierbij staat het plezier voorop! De huidige bezetting dateert vanaf augustus 2012.
Iedere week wordt er geoefend en worden nieuwe nummers ingebracht en gespeeld. Ze hebben opgetreden tijdens Nachtcultuur, in galerie Van Slagmaat, het Bierhuys en op besloten feesten.
Ze spelen diverse covers van bekende en minder bekende artiesten, Engels- maar ook Nederlandstalig. In hun repertoire zit onder andere: Golden Earring, Robert Cray, Beans and Fatback, Herman Brood, David Bowie, Jack Johnson, Raccoon, Bløf, Common Linnets, enz. Het is een uiteenlopende mix van ballads, rock, soul en funk.

Vorig jaar was hun debuut op het Akoestival, ze waren toen de openingsact. Dat smaakte naar meer!
Ze hoopten dit jaar weer op een uitnodiging en zouden graag nog meer publiek met hun band kennis laten maken.

Bandleden:
Erik Hasenack – gitaar
Ger van der Hoeven – basgitaar
Bob van der Laaken – drums
Peter Ravensberg – zang en mondharmonica
Sien de Vos – Maitimu – keyboard en zang

facebook.com/TimeOff-coverband

The Radiance

The Radiance bestaat inmiddels 12 jaar, de bandleden zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld. Ze zijn gewend om op grote en kleine podia te spelen. Ze kunnen hun repertoire zowel klein (akoestisch) als elektrisch spelen. De band is geïnspireerd door o.a: Radiohead, Coldplay, Neil Young en The Beatles. Daarnaast spelen ze ook eigen werk. De band komt vooral live goed tot zijn recht.

Over het Akoestival:
“Leuk podium, leuk en veel publiek. Prima sfeer”.

Band samenstelling:
Emiel de Mol – gitaar, lead vocals
Iwan de Laet – gitaar, backing vocals
Sicco Vos – bas, backing vocals
Liesbeth de Ruijter – drums, cajon

facebook.com/The.Radiance.nl

Pravini

Pop/rock/hiphop, allemaal eigen werk beïnvloed door Zuid-Amerikaanse ritmes.

Singer-songwriter Pravini brengt het beste van twee werelden bij elkaar: de Westerse pop/rock en hiphop/soul waarmee ze in Nederland is opgegroeid en de Zuid-Amerikaanse ritmes van Suriname en het Caribisch gebied waar haar wortels liggen. Samen met haar eigen band vermengt ze deze invloeden in een energieke en dynamische live performance.

Quote:
“Hoewel we niet uit Woerden komen, zijn we regelmatig in Woerden te vinden, tijdens het open podium in ’t Bierhuys en als gasten op Radio RPL FM. Vorig jaar hebben we met veel plezier gespeeld op het Kunstparkpodium, we waren onder de indruk van de gezellige sfeer en het enthousiaste publiek. We hopen dit jaar te mogen terugkeren op het Akoestivalpodium en samen met het publiek van het Akoestival een feestje te bouwen”!

Pravini bestaat uit:
Pravini Baboeram – vocals
Thomas van Driel – akoestische bas
Rakesh Mahes – cajon
Jayant Makhan – akoestische gitaar

facebook.com/pravinimusic

POPEHEAD

POPEHEAD is een band die al eerder op het Akoestival lekkere pop- en rockcovers aan elkaar reeg! POPEHEAD is een feelgood pop-/rockcoverband uit Papekop, voor wie niet alleen plezier voorop staat, maar vooral ook kwaliteit. POPEHEAD is alleen tevreden als het publiek dat ook is!

Ze maken dan ook graag hun agenda vrij voor het Akoestival, voor het geweldige publiek en het “Woerdense gevoel”!
POPEHEAD vernieuwt haar playlist constant. Zo is inmiddels een uitgebreide lijst ontstaan met voor ieder wat wils. Ze brengen nummers van artiesten van nu, denk aan: Kensington, Beyoncé en Kings of Leon, maar ook met vernieuwde “gouwe ouwen” zoals The Beatles, AC/DC en Tina Turner.
Alles wordt verzorgd door drie vlotte meiden en drie geweldige heren, die van ieder optreden weer een geweldige show weten te maken. POPEHEAD zorgt voor een feestje op jouw feestje! Met z’n zessen willen ze er op de komende editie van het Akoestival weer voor gaan!

“Het Akoestival is niet alleen gezellig, het geeft ook de kans om in gesprek te zijn met andere muzikanten, andere muziek te horen en het “Woerdense gevoel” te beleven! POPEHEAD speelt er altijd met plezier en wil dat ook overbrengen op het publiek”!

Samenstelling:
Anneke – zang
Annemarie – toetsen
Bart – drums
Berto – gitaar
Joanneke – zang
Ludo – bas

facebook.com/bandje.popehead

Triple SD

Triple SD is een vier man sterke coverband oorspronkelijk ontstaan in Woerden.

De band bestaat uit drummer: Yaelan Spoelder, zanger Jip Boersma, bassist Daan Hutting en gitarist Sjoerd Stilma.
Deze vier jonge muzikanten staan garant voor een set aan knallende covers uit verschillende genres. Voornamelijk pop/rockmuziek maar ook blues/jazz. Enkele namen die in hun repertoire voorkomen: Red Hot Chilli Peppers, Golden Earring, John Mayer en Waylon maar ook bijvoorbeeld Stevie Wonder. Het repertoire vormt een prachtige mix tussen de popnummers van nu en de ‘golden oldies’! Dankzij dit diverse repertoire kan voor elk type optreden een perfecte setlist aan nummers in elkaar worden gezet.
De band is in 2010 ontstaan uit een talenten groep van muziekschool Klooster te Woerden.

Triple SD over het Akoestival:
“Het is een erg leuk festival en we gaan er elk jaar naartoe maar hebben er nog nooit gespeeld.
Naast Babypop, de Harleydag, Nachtcultuur en andere evenementen zouden we ook heel graag op het Akoestival spelen’!

De band bestaat uit:
Jip Boersma – zang
Sjoerd Stilma – elektrische gitaar, backing vocal
Daan Hutting – basgitaar, backing vocal
Yaelan Spoelder – drums

facebook.com/Triple-SD

Harry Doesn`t Mind

Deze classic rock band is opgericht op 21 december 1999. Inmiddels dus ruim 16 jaar ervaring!

Inmiddels bewezen dat ze nummers ook prima ‘akoestisch’ kunnen brengen en daar een leuke eigen draai aan geven. Het is een no nonsens rockband met slechts één doel: FEEST…!!

Ze zijn erg blij en vereerd dat ze dit jaar het mooie Akoestival mogen afsluiten. Ze zijn dan ook vastberaden dit in stijl te doen!

Samenstelling Hippz:
Jan – zang
Bianca – zang
Gerrit – gitaar
Margreet – basgitaar
Jozef – drums

facebook.com/hippz60

Mathilde Kaptein

Ivan van den Helder

Ivan brengt mooie Nederlandstalige liedjes.

Jullie kennen hem waarschijnlijk wel van Bruusq en van De Tast (met Willem Jacobs).

Maar vooral van vorig jaar, waar hij samen met vader Torres Blues en zijn broers het Akoestival daverend afsloot!

facebook.com/ivanvandenhelder

Blue Ray Springwater

Eigen origineel werk dat is het in ieder geval. Is het roots, americana, folk, pop, country, singer-songwriter? Wij herkennen geen passend etiket. Het zijn Engelstalige songs, wereldomspannende, humanistische strijdliederen, waarin Blue Ray Springwater met plezier zingt over wat wij wel en niet begrijpen van het leven. Je kunt er naar luisteren, af en toe op wegdromen en soms zelfs dansen.

Op 59 jarige leeftijd scheurde Riny zijn achillespees en besloot vastgekluisterd op zijn bank gitaar te gaan spelen. Hij nam gitaarles bij zijn huidige maatje Bart Gooren. Toen zijn broer te jong overleed ontstonden er liedjes. Daarnaast is Riny ook nog zangles gaan nemen, want een carrière switch rond je 63ste is geen kleinigheid. Sinds een jaar treden ze nu op.

Quote:
“We denken met plezier terug aan ons optreden op het open podium in Het Bierhuys in Woerden en werden toen al meteen getipt om ons aan te melden voor het Akoestival. Wij willen graag via wat liedjes geluk, kennis en twijfel verspreiden”.

Samenstelling:
Riny Sprengers – zang
Bart Gooren – gitaar, zang en mondharmonica

facebook.com/Blue-Ray-Springwater

Een Groene Harts droom & opera Viva

Polderversie van theater Shakespeare

Wat als Shakespeare de beroemde ”Midsummer’s night dream” in het Groene Hart en voor de lokale bevolking in deze regio zou hebben geschreven? Geïnspireerd door dit verhaal maakte Carla Regina, in opdracht van Stichting Groene Hart, een hele originele bewerking met als resultaat de muziektheatervoorstelling ‘’ Een Groene Harts droom”.

Hoe ziet de Groene Hart-versie van de droomwereld eruit?

“In de versie van Shakespeare is de droomwereld een magisch bos met mythische wezens als feeën. In onze versie is die droomwereld een boerenpolder, tussen de koeien. Het decor bestaat voor een groot deel uit videoprojecties van allerlei plekken uit het Groene Hart”.

Op het Kunstparkpodium is een preview te zien van dit bijzondere muziektheaterstuk met een mix van pop en opera.

Voor de uitvoering is een speciale groep van acteurs, muzikanten en Opera Viva geformeerd. Zij spelen in de maand september de muziektheater voorstelling in diverse theaters van het Groene Hart waaronder in het Klooster van Woerden.

Voor meer informatie: www.ontdekdewaterlinie.nl/eengroenehartsdroom of op de facebook pagina van de Oude Hollandse Waterlinie.

facebook.com/Opera-Viva

Laura Sjin

Laura Schouten, of Laura Sjin volgens Facebook, is een 18-jarig meisje met veel te veel emoties. Omdat therapie zo duur is, heeft Laura haar eigen vorm van therapie uitgevonden: liedjes schrijven. Met haar gitaar brengt ze het liefst hele dagen door op haar muziekzoldertje. Tijdens NachtKlooster speelt ze in de Herman Brood Academie zaal samen met nog meer talenten van deze school uit Utrecht.

https://youtu.be/a1dzJpyX9aA

Laura Schouten komt spelen ter promotie van NachtKlooster.

facebook.com/LauraSjinMusic

A MysterE

A MysterE is een gedreven singer-songwriter en brengt zijn liedjes zelfverzekerd en met een bijzonder sympathieke uitstraling. Wat opvalt, zijn de mooie composities die knap in elkaar zitten. De vaardige gitarist stopt originele akkoorden in zijn liedjes.

Zijn repertoire, gitaarwerk en stem worden als vernieuwend gezien. Een verfrissing in wat er allemaal al is aan muziek.

Zijn muziek is geïnspireerd door films, het leven en helden zoals Elliott Smith, Nick Drake, Jeff Buckley, George Harrison en Paul Weller. Het is niet voor niets dat hij zijn muziek omschrijft als ‘Music that goes through your spine’
Zo wist hij o.a. al in Neil Young’s anti-Bush/Iraq ‘Impeach the President’ hitlijst te belanden (http://www.neilyoung.com/lwwtoday/lwwsongspage.html). Vorig jaar maakte hij zijn nationale radio debuut op Radio 1.

“Bij een open podium avond van SOAP werd er vol enthousiasme over dit festival gesproken. Lijkt me erg leuk nu eens in de open lucht van Woerden mijn laatste muzikaliteiten (samen met mijn dochtertje) te kunnen voorstellen op jullie podium!”

Samenstelling:
Ernst Korpershoek – gitaar, zang
Leona Korpershoek – tamboerijn, back-up-zang

facebook.com/amystere.singersongwriter

Amado

Singer- songwriter Amado is geboren op Aruba en in 2012 afgestudeerd in zang aan de Herman Brood Academie. De afgelopen jaren heeft hij in vier verschillende bands gezeten en met deze bands intensief rondgetoerd door Nederland en België.

Sinds november 2014 is Amado als popmuzikant verder gegaan, dit resulteerde in een eigen geschreven en gecomponeerd album geheten: “Falling From The Sky”.
Grote inspiratiebronnen zijn onder andere Kurt Vile, Jack Savoretti, Kings of Leon en Oasis, gecombineerd met zachte popmuziek zoals die van Elliott Smith en Nick Drake
Om zijn soloprogramma “Falling From The Sky”, zo veel mogelijk te promoten, is Amado in 2015 intensief on tour geweest, met meer dan 60 optredens door het gehele land, waaronder diverse festivals, theaters, muziekpodiums, lokale radiostations en vele optredens, op diverse locaties, in en rondom Amsterdam. En ook in 2016 staan er weer diverse leuke optredens en festivals op het programma.

“Het spelen op het Akoestival en dan specifiek op Het Kunstparkpodium, lijkt me een bijzondere gelegenheid om mijn muziek te laten horen aan de aandachtige, doch kritische toeschouwer. Een toeschouwer die zich prettig voelt bij een intieme en warme setting is de perfecte ambiance waar mijn muziek het beste tot zijn recht komt.
In Nederland is het zeer moeilijk om festivals, zoals het Akoestival, te vinden, een festival met een heerlijke vibe, waar de gevoelens en de muziek van de artiest de toeschouwer kunnen beroeren en in vervoering brengen. Een goede reden om het Akoestival vooral niet te missen…niet als toeschouwer maar vooral niet als optredende muzikant”.

Het album ” Falling From The Sky ” is in zijn geheel te beluisteren op Spotify:

Spotify

facebook.com/Amado-Hogewoning

Ivan van den Helder & Marco van der Bij

Marco en Ivan zijn al jaren bevriend en hebben al heel wat muzikale uurtjes met elkaar doorgebracht, onder andere in de band Bruusq.

Marco is een echte dichter. Hij was de stadsdichter van Woerden. De songteksten voor Bruusq kwamen met name uit zijn hand. Zijn teksten zijn poëtisch, gevoelig, prachtig verwoord en vaak met een mooie boodschap.

Ivan kan nummers perfect vertolken met zijn mooie stemgeluid. Hij brengt mooie nuances in het zingen van liedjes en weer daardoor teksten goed over te brengen.

Hun repertoire op het Kustparkpodium blijft nog even een verrassing, kom daarom vooral luisteren!

Samensteling:
Ivan van den Helder – zang en gitaar
Marco van der Bij – zang en gitaar

facebook.com/ivanvandenhelder

facebook.com/marco.vanderbij

Chez Streets

Chez Streets is een duo bestaande uit Fé Ramakers en Marc Straten. Hun passie is samen nummers schrijven en deze in een (semi)akoestische setting ten gehore brengen. De mooie en charmante stem van Fé in combinatie met de donkere en warme stem van Marc zorgt voor een mooi contrast in de nummers. Bereid je voor op een laagdrempelige en gevarieerde set, bestaande uit eigen werk.

Chez Streets komt uit Venlo…. beetje vreemd om in Woerden te willen spelen zo op het eerste gezicht, niet? Twee redenen die het wellicht logischer maken dat ze graag op het Akoestival willen spelen: 1. Fé heeft het grootste deel van haar leven in Utrecht gewoond en heeft hier een groot deel van haar familie en vrienden wonen. Het Akoestival zou voor Fé dus een top gelegenheid zijn om aan hen te laten horen wat ze nu doet! 2. Chez Streets is altijd op zoek naar leuke locaties om op te treden. Ze hebben een grote voorkeur voor een festival setting en akoestische podia, wat natuurlijk erg in lijn is met het Akoestival. 

Samenstelling:
Fé Ramakers – zang en gitaar
Marc Straten – zang en gitaar

facebook.com/Chez-Streets

Refined

Refined is een akoestisch duo bestaand uit Carmen Olierook en Ivo Vaesen. Of het nu op straat is, een huiskamer, een food-festival of in een theater, Refined voelt zich overal thuis. Ze spelen covers uit het pop/rock tijdperk, maar ook folk en een beetje jazz. Soms stoppen ze muziek in een net wat ander jasje. Akoestisch op de gitaar, akoestisch in de zang, geen moeilijke instrumenten of effecten, maar puur uit het hart met een knipoog naar Guilty Pleasures.

Ze hebben tijdens Gluren bij de buren in Woerden mogen spelen en zijn vaak in deze mooie stad te vinden.
Refined: “Waarom wij op het Akoestival willen spelen? Refined voelt zich overal thuis en ons doel is om mensen een plezierige dag te geven met akoestische muziek waarbij je denkt: hey dat nummer ken ik”!

Refined bestaat uit:
Carmen Olierook – gitaar en Zang
Ivo Vaesen – gitaar en Zang

facebook.com/BandRefined